Южноафриканският фонд за инвестиции в недвижими имоти NEPI, който е

...
 Южноафриканският фонд за инвестиции в недвижими имоти NEPI, който е
Коментари Харесай

Собственикът на Paradise Center и Serdika Center продължава експанзията си в ЦИЕ

 Южноафриканският фонд за вложения в недвижими парцели NEPI, който е притежател на моловете Paradise Center и Serdika Center в София, продължава да уголемява наличието си в Централна и Източна Европа.
Чрез филиала си Rockcastle Global Real Estate Holdings B.V той е придобил в края на май 100% от акците на полската компания Milvus, която е притежател на комерсиалния център Aura Centrum в град Олщин, излиза наяве от съобщение, оповестено на уеб страницата на NEPI . Цената на договорката е 64,9 млн. евро.

Aura Centrum е известна дестинация за шопинг и развлечение в центъра на полския град с брутна отдаваема повърхност над 25 хиляди кв. м и годишна посещаемост от 5,5 млн. души. Търговският център, който е открит през 2005 година, е уголемен през 2009 година и е осъвременен през 2013 и 2016 г.  94,2% от площите в Aura Centrum са заети, а измежду наемателите са марки като Carrefour, H&M, Reserved.

NEPI отбелязва, че придобиването на комерсиалния център в Олщин основава районна синергия, защото фондът има също Galeria Warmińska, който е водещият мол в полския град.

Нетната оперативна облага на Aura Centrum доближава 5,3 млн. евро на година, без да се считат евентуалните доходи от свободните площи, излиза наяве от известието на уеб страницата на NEPI.

 

В края на май южноафриканският фонд е навлязъл и в балтийския район с придобиването посредством филиала си UAB „ Ozas property “ на 100% от акциите на литовската компания Ozantis, която е притежател на комерсиалния център Ozas Shopping and Entertainment Centre във Вилнюс. Цената на договорката е 124,6 млн. евро. Търговският център се намира в столицата на Литва и има брутна отдаваема повърхност от 60 хиляди кв.м.

Наемателите в него са мощно насочени към модата и заниманията и притеглят заможни клиенти с разполагаеми приходи над междинното ниво. Търговският център Ozas е открит през 2009 година и измежду показаните марки в него са Adidas, Bershka, Deichmann, H&M, Pierre Cardin, Swarovski.

Придобиването на Ozas е първото за NEPI в балтийския район, който южноафриканският фонд дефинира като един от най-развитите райони в Централна и Източна Европа със заможно и добре образовано население.

Търговският център Ozas има чиста оперативна облага от 8,8 млн. евро на година, без да се считат евентуалните доходи от свободните площи.

В началото на май стана ясно, че NEPI Rockcastle започва създаване на търговски център в Пловдив , който би трябвало да отвори порти до края на 2020 година Инвестицията е на стойност 150 млн. евро и се чака построяването на мола да сътвори над 1500 нови работни места.

Южноафриканският фонд уголемява интензивно наличието си и в Румъния. В края на март беше обявено, че компанията работи по два плана за нови молове в градовете Сату Маре и Търгу Муреш, които би трябвало да бъдат приключени най-късно до края на 2019 година Инвестицията в двата обекта е на стойност 90 млн. евро.

NEPI има парцели в осем страни от Централна и Източна Европа - България, Румъния, Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Сърбия и Хърватия, а общото портфолио от парцели на компанията в района се прави оценка на 5 милиарда евро, стана ясно от доклада й, оповестен в края на март.
По публикацията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР